DIENSTVERLENING

Projectmanagement

Bij het realiseren van bijvoorbeeld een kantoorgebouw, schoolgebouw of appartementencomplex zijn veel partijen betrokken. Daarnaast kan het proces van een project complex zijn voor investeerders en opdrachtgevers. Een projectmanager is bekend met het proces en met de verschillende belangen op het gebied van kwaliteit, kosten, planning en duurzaamheid. Daardoor kan een projectmanager u helpen om een bouwproject in goede banen te leiden en complexe vraagstukken weg te nemen.

Een projectmanager weet als geen ander welke hindernissen er op weg naar een geslaagd project overwonnen moeten worden. Zo is de projectmanager op de hoogte van de risico’s en kansen van een bouwproject. Daarnaast heeft hij of zij de nodige kennis om het traject goed te laten verlopen.

Een projectmanager organiseert het project aan de hand van alle partijen die besluitvorming nemen en wie er geïnformeerd dient te worden. Daarnaast draagt hij/zij zorg voor de juiste partijen die het project in iedere fase moeten uitvoeren. Hierbij maakt BouwHeeren altijd gebruik van een warm netwerk dat bestaat uit zeer ervaren en gedreven partijen.

Contact opnemen

Wat houdt projectmanagement?

De projectmanager is vaak al vroeg in het proces betrokken. Hij of zij draagt namelijk verantwoordelijkheid voor de planning, aansturing en de organisatie van het project. Dit alles om van een bouwproject een op maat gemaakt succes te maken. Een goede projectmanager beschikt daarom ook over leidinggevende en organisatorische eigenschappen. Deze kwaliteiten zijn noodzakelijk om een project goed te laten verlopen.

Welke taken horen bij projectmanagement?

De realisatie van een project kent meerdere fases. In alle fases is de projectmanager betrokken en heeft hij of zij een belangrijke rol. Bij deze rol horen, door het project heen, de volgende functies:

  • Begeleiden en coördineren van het projectteam
  • Tevreden houden van het projectteam en stakeholders
  • Toezicht houden op naleving van de voorschriften
  • Het signaleren en oplossen van (mogelijke) problemen
  • Bewaken van de voortgang en kosten van het project
  • Bewaken van het contract
  • Organiseren en bewaken van de projectorganisatie en -omgeving

Projectmanagement is een veelomvattende functie met verantwoordelijkheden en uitdagingen binnen alle facetten van een bouwproject. Hierdoor staat de projectmanager vaak in nauw contact met de bouwdirectie en -toezicht. Ook werkt de projectmanager vaak samen met aannemers, opdrachtgevers, uitvoerders en werkvoorbereiders. 

Hoe kan projectmanagement uw bedrijf of project verder helpen?

Voor veel investeerders en opdrachtgevers is het leiden van een bouwproject geen dagelijkse taak. Door een projectmanager in te huren krijgt u de beschikking over veel kennis en ervaring. Zo kan de projectmanager u helpen met het opstellen van concrete plannen, het verkrijgen van de vereiste vergunningen en bij het maken van de juiste keuzes. Uiteindelijk kan u dit veel kosten en problemen besparen. Doordat het project door een expert wordt geleid, kunnen eventuele fouten worden voorkomen en zal een bouwproject soepeler en succesvoller verlopen.

Wat kan BouwHeeren voor uw bedrijf of project betekenen?

BouwHeeren zorgt ervoor dat u als opdrachtgever grip heeft op uw project, wij doen dit door de ontwikkelingen dagelijks met u af te stemmen. Daarnaast zorgen we ervoor dat de klant besluitvorming neemt rondom tijd, geld, kwaliteit en duurzaamheid. Dit doen wij door gebruik te maken van onze unieke werkwijze, waar deze aspecten hoog in het vaandel staan. Of het nu gaat om kwaliteits-, financiële of technische vraagstukken; BouwHeeren gaat graag een eerlijke en duurzame samenwerking met u aan. Zo kunnen we samen uw maatwerk project van een optimaal eindresultaat voorzien.

BouwHeeren verzorgt uw gehele bouwproces en legt daarbij de focus op uw wensen en behoeften. Ook in het begeleiden van bouwprocessen kan BouwHeeren een betekenisvolle rol spelen. Hierdoor kunt u ook voor uw vraag rondom projectmanagement bij ons terecht. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw bouwproject kunnen betekenen op het gebied van projectmanagement? Neem dan vooral contact op, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Benieuwd naar onze andere diensten? Kijk dan vooral op onze dienstenpagina.