DIENSTVERLENING

Interieur Architectuur

Om aangenaam, sfeervol en comfortabel te wonen of werken in een gebouw moet ook het interieur optimaal zijn. Een interieurarchitect of binnenhuisarchitect is de ideale persoon om dit traject binnen de bouw te begeleiden. Een interieurarchitect geeft namelijk advies over de inrichting van een gebouw. Denk daarbij aan advies over bouwkundige constructies, het regelen van bouw- en vergunningsaanvragen en het begeleiden van de laatste fase van de bouw richting de oplevering.

Een interieurarchitect houdt zich bezig met alle facetten van het interieur en geeft zo vorm aan de leef- of werkruimte van een gebouw. Onder andere de functie van het gebouw, ruimte-indeling, inrichting, lichtinval, kleuren en duurzaamheid behoren tot de aspecten waar een interieurarchitect over nadenkt.

Contact opnemen

Wat houdt interieurarchitectuur in?

Interieurarchitectuur is een proces waar zorgvuldig aandacht aan besteed moet worden. Wanneer een gebouw opgeleverd wordt zullen de gebruikers er prettig moeten kunnen leven of werken. Daarom neemt de interieurarchitect de tijd om alle wensen en behoeften van de klant zo slim en creatief mogelijk in het interieur te verwerken. Echter denkt een interieurarchitect niet alleen na over de perfecte invulling van een gebouw of ruimte, ook de technische kant wordt meegenomen.

Welke taken horen bij interieurarchitectuur?

De interieurarchitect is een belangrijke schakel in de latere fases van een bouwproject. Hierdoor vinden de taken van een interieurarchitect ook voornamelijk in deze fases plaats. Denk daarbij aan taken als:

  • Ontwerpen van het interieur (rekening houdend met meubilair, lichtinval, kleurgebruik en materiaalgebruik)
  • Analyseren en berekenen van de ruimte
  • Maken van schetsen, (technische) tekeningen of plattegronden van de ruimte
  • Adviseren over bouwkundige constructies
  • Regelen van bouw- en vergunningaanvragen

Naast deze taken heeft de interieurarchitect veel contact met uitvoerende partijen. Bijvoorbeeld met de aannemer, architect, projectmanager of meubelmakers. 

Hoe kan interieurarchitectuur uw bedrijf of project verder helpen?

Wanneer u gaat bouwen, verbouwen of aanbouwen is het belangrijk om ervaren deskundigen bij het project te betrekken. Een interieurarchitect weet wat er bij een bouwproject komt kijken en weet wat de gebruikers nodig hebben om plezierig en comfortabel gebruik te kunnen maken van een gebouw. Een interieurarchitect doet veel meer dan het aankleden en indelen van een ruimte. Hij of zij heeft namelijk ook technische kennis en kennis over de inkooptrajecten. Daarnaast is hij of zij op de hoogte van de wet- en regelgeving. Hierdoor komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan en kunnen fouten voorkomen worden. Dit kan u een hoop kosten en moeite besparen.

Wat kan BouwHeeren voor uw bedrijf of project betekenen?

Door gebruik te maken van onze unieke werkwijze waar kwaliteit, de klantvraag en duurzaamheid hoog in het vaandel staan krijgt u als opdrachtgever grip op uw project. BouwHeeren gaat graag een eerlijke en duurzame samenwerking met u aan. Of het nu gaat om kwaliteits-, financiële of technische vraagstukken; we voorzien uw maatwerk project graag van een uniek ontwerp en optimaal eindresultaat.

BouwHeeren verzorgt uw gehele bouwproces en legt daarbij de focus op uw wensen en behoeften. Ook in de latere fases van de bouw kan BouwHeeren een betekenisvolle rol spelen. Hierdoor kunt u ook voor uw vraag rondom interieurarchitectuur bij ons terecht. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw bouwproject kunnen betekenen op het gebied van interieurarchitectuur? Neem dan vooral contact op, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Benieuwd naar onze andere diensten? Kijk dan vooral op onze dienstenpagina.

Hoe kan verduurzaming uw bedrijf of project verder helpen?

Naast dat u bijdraagt aan een beter klimaat, voldoet u met een energieneutraal gebouw aan alle wet- en regelgeving. Hierdoor is uw gebouw toekomstbestendig, wat ook weer verschillende voordelen oplevert. Doordat de energiekosten dalen worden gebouwen aantrekkelijker voor huurders en kopers. Dit leidt tot minder leegstand, hogere huurinkomsten en een hogere gebruikerstevredenheid. Daarnaast stijgt de waarde van een gebouw en neemt het comfort toe.

Bij verduurzaming is het belangrijk om breder te kijken dan alleen energie. Ook de brandveiligheid, het binnenklimaat en het comfort van een gebouw dragen bij aan duurzaam wonen of werken. Hierdoor gaan de gebruikers zich veiliger, gezonder en comfortabeler voelen in een gebouw. Een brandveiligheidsadviseur en interieurarchitect kunnen hierbij helpen.

Wat kan BouwHeeren voor uw bedrijf of project betekenen?

Door gebruik te maken van onze unieke werkwijze waar kwaliteit, de klantvraag en duurzaamheid hoog in het vaandel staan krijgt u als opdrachtgever grip op uw project. BouwHeeren gaat graag een eerlijke en transparante samenwerking met u aan. Of het nu gaat om kwaliteits-, financiële of technische vraagstukken; we voorzien uw maatwerk project graag van een duurzaam en optimaal eindresultaat.

BouwHeeren verzorgt uw gehele verduurzamingsproces en legt daarbij de focus op uw wensen en behoeften. Bij het verduurzamen van bestaande of nieuwe gebouwen kan BouwHeeren een betekenisvolle rol spelen. Hierdoor kunt u ook voor uw vraag rondom verduurzaming bij ons terecht. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw gebouw kunnen betekenen op het gebied van verduurzaming? Neem dan vooral contact op, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Benieuwd naar onze andere diensten? Kijk dan vooral op onze dienstenpagina.