DIENSTVERLENING

Architectuur

Wanneer u plannen heeft om een nieuw kantoorgebouw, appartementencomplex of bedrijfspand te bouwen komt u al snel bij een architect uit. Maar ook met een aanbouw of verbouwing kan een architect u helpen. Door een ontwerp te realiseren waarbij nagedacht wordt over vormgeving, materiaalgebruik, duurzaamheid en lichtinval, helpt een architect u om een uniek, praktisch en duurzaam gebouw op te leveren. Daarnaast zorgt een ervaren architect ervoor dat fouten voorkomen worden en onkosten worden bespaard.

Een geslaagd project is het resultaat van een succesvolle ontwerpfase. Wanneer het ontwerp afgerond is, wordt het verder uitgewerkt door bouwkundigen. Daarom is het belangrijk dat de samenwerking tussen de architect, de opdrachtgever en de uitvoerende partij soepel verloopt. Zo werken alle partijen samen om een optimaal eindresultaat te realiseren. 

Contact opnemen

Wat houdt architectuur in?

Architectuur is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van gebouwen. Door deze ontwerpen te visualiseren in ontwerp- en bouwtekeningen staat de architect aan de basis van een bouwwerk. Naast het ontwerpen van nieuwbouw, ontwerpt de architect ook verbouwingen van bestaande gebouwen. Bij BouwHeeren zorg we ervoor dat de expertise van een architect ingezet wordt in zijn/haar kerncompetenties. Hiertoe behoren het ontwerp en de bewaking daarvan.

Welke taken horen bij architectuur?

De architect is een belangrijke schakel in alle fases van het bouwproces. Echter vindt het grootste deel van de taken van een architect plaats in de ontwerpfase. Hierbij moet gedacht worden aan taken als:

  • Het maken van een ontwerptekening (van schets tot definitief ontwerp)
  • Het technisch uitwerken van een ontwerp
  • Het bewaken van het ontwerp in de technische ontwerpfase
  • Het bewaken van het ontwerp in de uitvoeringsfase

In latere bouwfases kan de architect ook nog enkele taken uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn bouwtoezicht, bouwbegeleiding en adviseren over de bouwuitvoering. Daarnaast kan meedenken over het technische en administratieve proces van een bouwproject ook tot het takenpakket van een architect behoren.

Hoe kan architectuur uw bedrijf of project verder helpen?

De meerwaarde van een architect is er in alle bouwfases. In de ontwerpfase zorgt de architect ervoor dat fouten voorkomen worden en uw project aan alle eisen voldoet. Hierdoor bespaart u kosten en kunt u er zeker van zijn dat het bouwtraject goed van start zal gaan. Daarnaast zorgt de architect ervoor dat uw bouwproject uniek, praktisch en duurzaam is. Ook helpt de architect u in het maken van materiaalkeuzes om het ontwerp volledig en passend te maken. De architect bewaakt voor u dat uw droom van de tekentafel verwezenlijkt wordt gedurende de uitvoering.

Wat kan BouwHeeren voor uw bedrijf of project betekenen?

BouwHeeren zorgt ervoor dat u als opdrachtgever grip heeft op uw project. Dit doen wij door gebruik te maken van onze unieke werkwijze waar kwaliteit, de klantvraag en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Of het nu gaat om kwaliteits-, financiële of technische vraagstukken; BouwHeeren gaat graag een eerlijke en duurzame samenwerking met u aan. Zo kunnen we samen uw maatwerk project van een uniek ontwerp en optimaal eindresultaat voorzien.

BouwHeeren verzorgt uw gehele bouwproces en legt daarbij de focus op uw wensen en behoeften. Ook in de ontwerpfase van uw gebouw kan BouwHeeren een betekenisvolle rol spelen. Hierdoor kunt u ook voor uw vraag rondom architectuur bij ons terecht. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw bouwproject kunnen betekenen op het gebied van architectuur? Neem dan vooral contact op, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Benieuwd naar onze andere diensten? Kijk dan vooral op onze dienstenpagina.

Hoe kan verduurzaming uw bedrijf of project verder helpen?

Naast dat u bijdraagt aan een beter klimaat, voldoet u met een energieneutraal gebouw aan alle wet- en regelgeving. Hierdoor is uw gebouw toekomstbestendig, wat ook weer verschillende voordelen oplevert. Doordat de energiekosten dalen worden gebouwen aantrekkelijker voor huurders en kopers. Dit leidt tot minder leegstand, hogere huurinkomsten en een hogere gebruikerstevredenheid. Daarnaast stijgt de waarde van een gebouw en neemt het comfort toe.

Bij verduurzaming is het belangrijk om breder te kijken dan alleen energie. Ook de brandveiligheid, het binnenklimaat en het comfort van een gebouw dragen bij aan duurzaam wonen of werken. Hierdoor gaan de gebruikers zich veiliger, gezonder en comfortabeler voelen in een gebouw. Een brandveiligheidsadviseur en interieurarchitect kunnen hierbij helpen.

Wat kan BouwHeeren voor uw bedrijf of project betekenen?

Door gebruik te maken van onze unieke werkwijze waar kwaliteit, de klantvraag en duurzaamheid hoog in het vaandel staan krijgt u als opdrachtgever grip op uw project. BouwHeeren gaat graag een eerlijke en transparante samenwerking met u aan. Of het nu gaat om kwaliteits-, financiële of technische vraagstukken; we voorzien uw maatwerk project graag van een duurzaam en optimaal eindresultaat.

BouwHeeren verzorgt uw gehele verduurzamingsproces en legt daarbij de focus op uw wensen en behoeften. Bij het verduurzamen van bestaande of nieuwe gebouwen kan BouwHeeren een betekenisvolle rol spelen. Hierdoor kunt u ook voor uw vraag rondom verduurzaming bij ons terecht. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw gebouw kunnen betekenen op het gebied van verduurzaming? Neem dan vooral contact op, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Benieuwd naar onze andere diensten? Kijk dan vooral op onze dienstenpagina.