DIENSTVERLENING

Bouwkundig advies

De bouwkundig adviseur is verantwoordelijk voor het op strategisch niveau adviseren van opdrachtgevers binnen de bouw. Bijvoorbeeld over de aanpak van nieuwbouwprojecten, maar ook over sloop-, en renovatieprojecten. Deze adviezen hebben vaak betrekking op wat er verbeterd kan worden aan een bouwplan. Dat kan op het gebied van financiën, duurzaamheid en veiligheid zijn. De bouwkundig adviseur helpt u om de bouw efficiënt en vlot te laten verlopen. Hierdoor verkleint u de kans op vertragingen, fouten en extra kosten. Op deze manier profiteren alle betrokken partijen van het bouwkundig advies.

Binnen BouwHeeren is de bouwkundig adviseur verantwoordelijk voor de afstemming van het ontwerp met de installatietechnische adviseurs in diverse fases. Hiervoor organiseert BouwHeeren ontwerpsessies voor lopende projecten. Deze sessies hebben een integraal ontwerp ter voorkoming van ontwerpfouten en desinvesteringen als doel. Daarnaast kan BouwHeeren op deze manier een totale aanpak aanbieden.

Contact opnemen

Wat houdt brandveiligheidsadvies in?

Een gedegen brandveiligheid van uw gebouw bestaat uit drie essentiële onderdelen die bepalen of uw gebouw veilig is en een brand kan doorstaan. Bouwkundig, installatietechnisch en organisatorische maatregelen zij benodigd om de veiligheid vanuit de Nederlandse wetgeving in uw gebouw te borgen. Het gebouw dient u zelf te verzekeren wat mogelijk is als de eerdergenoemde onderdelen op orde zijn.

Onder de bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid vallen maatregelen en acties die bedoeld zijn om brand te voorkomen of zo snel mogelijk te doven. De preventiemaatregelen die genomen worden door een organisatie zijn daarbij erg belangrijk. Brandveiligheidsadvies focust zicht op het controleren, inspecteren en uiteindelijk adviseren rondom de brandveiligheid van gebouwen. Dit geldt voor zowel bestaande als nieuwe gebouwen. Samen met de organisatie kijkt de brandveiligheidsadviseur naar de facetten waar brandveiligheid geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast wordt grondig bestudeerd en geadviseerd over waar maatregelen nodig zijn om brandveiligheid te garanderen, deze maatregelen prijzen wij voor u af. We verzorgen de uitvoering altijd met vaste uitvoeringspartners.

Het menselijk handelen kan een sterke invloed hebben op de daadwerkelijke veiligheid van uw pand. BouwHeeren zorgt voor organisatorische maatregelen die ervoor zorgen dat de getroffen maatregelen gedurende het gebruik functioneel blijven en dat de gebruiker van het pand aan de hand van een handboek weet hoe het pand gebruikt dient te worden.

Wat houdt bouwkundig advies in?

Er gelden steeds meer regels voor de bouw en het is belangrijk dat de opdrachtgever of projectmanager zichzelf hier al tijdens de ontwerpfase op richt. Een bouwkundig adviseur bezit de ervaring en kennis om hier hulp bij te bieden. Met duurzaam bouwkundig advies begint u op een goede manier aan de bouw en voorkomt u onkosten in latere fases van project. 

Bouwkundig advies heeft betrekking op veel verschillende zaken. Zo komt het advies in alle facetten en fases van een bouwproject terug. Thema’s waar een bouwkundig adviseur zich op richt zijn bijvoorbeeld veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en wet- en regelgeving.

De bouwkundig adviseur is verantwoordelijk voor het verkrijgen van een goed beeld van de bestaande situatie van een gebouw. Deze basis voorziet een project van een stabiele basis voor de ontwerpfase en realisatie. 

Welke taken horen bij bouwkundig advies?

Bij de eerdergenoemde thema’s horen verschillende taken. De taken van de bouwkundig adviseur hebben betrekking op diverse bouwfases. De volgende taken zijn onderdeel van het takenpakket van een bouwkundig adviseur:

  • Adviseren over begrotingen en kostenramingen
  • Adviseren over duurzaamheid, materiaalgebruik en onderhoud
  • Adviseren, ontwerpen en bewaken van de constructieve wijzigingen
  • Uitvoeren van bouwkundige inspecties
  • Uitvoeren van kwaliteitscontroles
  • Adviseren van de directievoerder in de uitvoering 
  • Afstemmen en bewaken van de ontwerpuitgangspunten gedurende de realisatie

Daarnaast geldt de bouwkundig adviseur als de vertaler van het ontwerp naar een gegrond bouwproject. Door ontwerpen te testen op bouwtechniek, bouwfysica en veiligheid zorgt de bouwkundig adviseur ervoor dat het project een foutloze start, verloop en afloop kent.

Hoe kan een bouwkundig adviseur uw bedrijf of project verder helpen?

Een goed bouwkundig advies biedt u informatie op het gebied van financiën, organisatie, planning, kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor kan een externe en onafhankelijke advisering helpen uw project in goede banen te leiden. Doordat de bouwkundig adviseur op strategisch niveau meedenkt, controleert en adviseert, kunt u zeker zijn van een kwalitatief verloop van uw bouwproject. Ook kunt u, door in de ontwerpfase met een bouwkundig adviseur te werken, onverwachte kosten door fouten voorkomen.

Een belangrijke pijler van BouwHeeren betreft de verduurzaming van het Nederlands vastgoed. Herbestemmingen, renovaties en verbouwingen staan bij BouwHeeren altijd in het teken van duurzaamheid. Binnen de bouwprojecten van BouwHeeren wordt de bestaande bouwkundige schil en de integrale afstemming met de installaties altijd verduurzaamd en klaar gemaakt voor de toekomst.

Wat kan BouwHeeren voor uw bedrijf of project betekenen?

BouwHeeren is een eerlijke, open en transparante organisatie. Wij zorgen ervoor dat u als opdrachtgever grip heeft op uw project. Dit doen wij door gebruik te maken van onze unieke werkwijze waar kwaliteit, de klantvraag en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Of het nu gaat om kwaliteits-, financiële of technische vraagstukken; BouwHeeren gaat graag een eerlijke en duurzame samenwerking met u aan. Zo kunnen we samen uw maatwerk project van een optimaal eindresultaat voorzien.

BouwHeeren verzorgt uw gehele bouwproces en onderscheidt zich door te focussen op uw wensen en behoeften. Duurzaamheid en innovatie van gebouwen speelt daarin een belangrijke rol voor BouwHeeren. Ook voor uw vraag rondom bouwkundig advies kunt u bij ons terecht. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw gebouw of bouwproject kunnen betekenen op het gebied van bouwkundig advies? Neem dan vooral contact op, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Benieuwd naar onze andere diensten? Kijk dan vooral op onze dienstenpagina.