DIENSTVERLENING

Brandveiligheidsadvies

Of u nu architect, projectontwikkelaar, eigenaar, investeerder, aannemer of huurder bent; de brandveiligheid van uw gebouw moet goed op orde zijn. Als organisatie wilt u natuurlijk al het mogelijke doen om het ontstaan van brand en de bijbehorende gevolgen te voorkomen. Wanneer er toch brand uitbreekt, is het belangrijk dat de personen die zich in het gebouw bevinden zo snel mogelijk in veiligheid worden gebracht. Daarnaast wilt u ook waardevolle bezittingen beschermen en ervoor zorgen dat de brand zich niet verspreidt. 

Daarom is het belangrijk om het brandveiligheidsniveau van uw gebouw te bepalen en passende maatregelen te treffen om zo de brandveiligheid in een gebouw te garanderen. Een betrouwbare brandveiligheid kan u namelijk helpen om branden te voorkomen en brandschade en menselijk leed te beperken. Het brandveiligheidsniveau bepalen, maatregelen nemen, de nodige vergunningen verkrijgen en het brandveilig maken van gebouwen is een lastig proces. Echter kan het advies en de hulp van een brandveiligheidsadviseur uw organisatie hierbij helpen. 

Contact opnemen

Wat houdt brandveiligheidsadvies in?

Een gedegen brandveiligheid van uw gebouw bestaat uit drie essentiële onderdelen die bepalen of uw gebouw veilig is en een brand kan doorstaan. Bouwkundig, installatietechnisch en organisatorische maatregelen zij benodigd om de veiligheid vanuit de Nederlandse wetgeving in uw gebouw te borgen. Het gebouw dient u zelf te verzekeren wat mogelijk is als de eerdergenoemde onderdelen op orde zijn.

Onder de bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid vallen maatregelen en acties die bedoeld zijn om brand te voorkomen of zo snel mogelijk te doven. De preventiemaatregelen die genomen worden door een organisatie zijn daarbij erg belangrijk. Brandveiligheidsadvies focust zicht op het controleren, inspecteren en uiteindelijk adviseren rondom de brandveiligheid van gebouwen. Dit geldt voor zowel bestaande als nieuwe gebouwen. Samen met de organisatie kijkt de brandveiligheidsadviseur naar de facetten waar brandveiligheid geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast wordt grondig bestudeerd en geadviseerd over waar maatregelen nodig zijn om brandveiligheid te garanderen, deze maatregelen prijzen wij voor u af. We verzorgen de uitvoering altijd met vaste uitvoeringspartners.

Het menselijk handelen kan een sterke invloed hebben op de daadwerkelijke veiligheid van uw pand. BouwHeeren zorgt voor organisatorische maatregelen die ervoor zorgen dat de getroffen maatregelen gedurende het gebruik functioneel blijven en dat de gebruiker van het pand aan de hand van een handboek weet hoe het pand gebruikt dient te worden.

Welke taken horen bij brandveiligheidsadvies?

Bevindt uw project zich in de ontwerp-, (ver)bouw- of gebruiksfase? In alle gevallen is het brandveilig maken én houden van gebouwen en projecten extreem belangrijk. In alle fases moet er op een andere manier aan een hoger brandveiligheidsniveau gewerkt worden. De kaders van het Bouwbesluit fijn functioneel of prestatie gericht. Deze vertellen u waar u aan moet voldoen maar niet hoe u dit op een zo kostenefficiënt mogelijke manier tot uitvoering brengt. Onze experts helpen u met de optimalisatie van de maatregelen en zorgen in de ontwerpfase voor een organisatorisch geoptimaliseerd ontwerp. De voornaamste taken van de brandveiligheidsadviseur zijn:

 • Bestuderen en beoordelen van bouwtekeningen
 • Uitvoeren van een bouwplantoetsing
 • Optimaliseren van het bouwkundig ontwerp
 • Adviseren in de brandveiligheidsinstallaties
 • Regelen van vergunningen (omgevingsvergunning en melding brandveilig gebruik)
 • Adviseren over brandveiligheidseisen
 • Adviseren over de te nemen maatregelen voor een kostenefficiënte brandverzekering

In de (ver)bouwfase heeft de brandveiligheidsadviseur voornamelijk de volgende taken:

 • Het in praktijk brengen van brandveiligheidseisen
 • Adviseren over toezicht- en opleveringsinspecties
 • Het maken van een brandoverslagberekening
 • Optimaliseren van het brandveiligheidsontwerp
 • Adviseren over de te nemen maatregelen voor een kostenefficiënte brandverzekering.

In de gebruiksfase heeft de brandveiligheidsadviseur voornamelijk de volgende taken:

 • Uitvoeren van brandveiligheidscontrole
 • Adviseren over de te nemen stappen wanneer een gebouw niet aan de brandveiligheidseisen voldoet
 • Uitvoeren van brandveiligheidsinspecties bij de aan- of verkoop van een gebouw

Hoe kan goed brandveiligheidsadvies uw bedrijf of project verder helpen?

Goed brandveiligheidsadvies leidt niet enkel tot een kleinere kans op brand, ook brengt het u en uw organisatie zekerheid. Daarnaast zorgt goed advies ervoor dat wanneer er brand uitbreekt, levensbedreigende situaties vermeden kunnen worden en waardevolle spullen gered kunnen worden. Tenslotte zorgt een brandveiligheidsadviseur ervoor dat uw project of gebouw voldoet het aan de geldende voorschriften op het gebied van brandveiligheid. Zo bent u er zeker van dat uw project of gebouw volstaat aan de wet- en regelgeving.

Wat kan BouwHeeren voor uw bedrijf of project betekenen?

Door gebruik te maken van onze unieke werkwijze zorgen wij ervoor dat u als opdrachtgever grip heeft op uw bouwproject. Of het nu gaat om kwaliteits-, financiële of technische vraagstukken; BouwHeeren gaat graag een eerlijke en duurzame samenwerking met u aan. Zo kunnen we samen uw maatwerk project van een optimaal eindresultaat voorzien.

BouwHeeren verzorgt uw gehele bouwproces en legt daarbij de focus op uw wensen en behoeften. De duurzaamheid en veiligheid van gebouwen speelt daarin een belangrijke rol voor BouwHeeren. Hierdoor kunt u ook voor uw vraag rondom brandveiligheidsadvies bij ons terecht. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw gebouw of bouwproject kunnen betekenen op het gebied van brandveiligheid? Neem dan vooral contact op, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Benieuwd naar onze andere diensten? Kijk dan vooral op onze dienstenpagina.